MMF odobrio dve tranše kredita SCG

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2004.

21:49

Default images

Međunarodni monetarni fond odobrio je Srbiji i Crnoj Gori dve tranše kredita u ukupnoj vrednosti od 147 miliona dolara.

"Na sednici u Vašingtonu u ponedeljak, bord direktora MMF pozitivno je ocenio program ekonomske politike Vlade Srbije i odobrio dve tranše kredita", rekao je ministar finansija Mlađan Dinkić. Prema njegovim rečima, na taj način nastavljen je trogodišnji aranžman sa MMF-om, posle gotovo jednogodišnje pauze.

Dinkić je istakao da je nastavak sprovođenja aranžmana sa MMF-om od izuzetnog značaja, jer bi u suprotnom propao otpis od oko 600 miliona dolara duga Pariskom klubu. "Otpis još 15 odsto duga Pariskom klubu, što je negde oko 600 miliona dolara, uslovljen je uspešnim završetkom trogodišnjeg aranžmana sa MMF-om", kazao je on i dodao da je poveriocima tog kluba već otpisano 51 odsto duga.

Prema Dinkićevoj oceni, nakon ovog odobravanja dve tranše kredita, gotovo da je sigurno da će aranžman sa MMF-om biti uspesano realizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: