Sahranjen Duško Jovanović

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2004.

17:24

Default images

Ubijeni direktor i glavni urednik lista "Dan" Duško Jovanović sahranjen je u nedelju u Podgorici. 

Sahrani je prisustvovalo više hiljada gradjana i uz opelo koje je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Na odru Jovanovića, tokom oproštajnih govora, bio je primerak današnjeg izdanja lista "Dan", na čijoj je prvoj stranici naslov "Narod optužuje Vladu".

Mitropolit Amfilohije je, u kraćoj besedi, rekao da Jovanović "nije poginuo", već da je "pukla crna pogibija onome ko je u njega pucao": “Duško Jovanović rodio se i živio u jednom smutnom vremenu, ali je u tom smutnom vremenu sačuvao vjeru svoju u živoga Boga, sačuvao svoju dušu, svoj obraz i svoju zdravu pamet. Svojim čistim obrazom ulazi u bezobalni okean božanske vječnosti”.

U ime porodice, od Jovanovića se oprostio njegov brat Miško. On je tom prilikom rekao da su Duška Jovanovića ubili šverceri. On je kazao da se porodici nije svidio nijedan telegram saučešća, poslat "iz vrha vlasti" i da ih zato odbija. Na sahrani Duška Jovanovića bili su prisutni lideri crnogorske opozicije koja je sinoć, povodom zločina, organizovala u Podgorici uličnu protestnu komemorativnu šetnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: