Batić: Del Ponte odgovorna za događaje na Kosovu

Izvor: B92

Nedelja, 21.03.2004.

14:27

Default images

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije i bivši ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić, uputio je u nedelju otvoreno pismo glavnoj tužiteljki Haškog tribunala Karli del Ponte, u kojem je optužuje da je saučesnik albanskih terorista i da snosi veliku odgovornost zbog tragičnih dogadjaja poslednjih dana na Kosovu i Metohiju. Batić tvrdi da del Ponte nije podigla optužnice protiv albanskih lidera Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Agima Čekua, iako je njegovo ministarstvo još oktobra 2001. godine tribunalu dostavilo 40 hiljada strana dokumenata o njihovim zločinima. "Potom ste tražili nove dokaze. Lično sam vam ih predao septembra prošle godine. Obećali ste na zajedničkoj konferenciji za novinare da će dve optužnice biti podignute do kraja godine. Od tog obećanja nije bilo ništa. Pošto ste amnestirali albanske zlikovce, usledio je pogrom nas Srbima", tvrdi Batić.

On je pozvao del Ponte da odmah podigne optužnice i da nalog za hapšenje pomenute trojice, a potom da podnese ostavku na mesto glavnog tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: