Buš: Irak na putu ka slobodi

Izvor: SRNA

Ponedeljak, 15.12.2003.

19:03

Default images

Američki predsednik Džordž Buš izjavio je u ponedeljak da se koalicione snage u Iraku i dalje suočavaju sa stalnim poteškoćama i opasnostima, ali da je nakon hapšenja svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina ova zemlja na putu ka slobodi. "Teroristi u Iraku su i dalje opasni", rekao je Buš na pres konferenciji. On je kazao da će za koaliciju i dalje biti teško i da će biti potrebno "žrtvovanje". Uhapšenom Sadamu Huseinu treba suditi javno, a Iračani moraju da učestvuju u sprovođenju pravde nad njim, rekao je Buš. On, međutim, nije rekao da li bi Sadam Husein trebalo da se suoči sa smrtnom kaznom, ali je rekao da on ima svoje mišljenje. "On je brutalan diktator. On je osoba koja je ubila mnogo ljudi. Ali, po ovom pitanju moje lično mišljenje nije važno. Na Iračanima je da donosu takve odluke", rekao je Buš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: