I zemunski odbor GSS oštro napada centralu stranke

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

22:51

Default images

Opštinski odbor Građanskog saveza Srbije u Zemunu saopštio je u utorak uveče da je Glavni odbor te stranke doneo odluku da partija podrži izbornu listu "Demokratska stranka - Boris Tadić", a da pri tom nije ispoštovao proceduru predviđenu statutom i usprotivio se da se na listi nađu visoki funkcioneri GSS-a Nataša Mićić i Ivan Andrić. Oni koji su "stranku doveli do praga gašenja", sada predlažu uglavnom one kandidate za izbornu listu DS-a "koji su i najveći krivci za stanje u stranci", saopštava zemunski GSS povodom odluke Glavnog odbora GSS od 22. novembra.

Opštinski odbor je očekivao da Glavni odbor i rukovodstvo stranke analiziraju razloge pozicije u koju je došao GSS, posle "trinaestogodišnjeg časnog i hrabrog delovanja na političkoj sceni Srbije". GSS, ako ne može sam da izađe na izbore, treba "bar da bude ravnopravan i poštovan član u nekoj koaliciji", navodi se u saopštenju. "Ako Nataša Mićić, Ivan Andrić, Dušan Gamser i slični ostanu na listi, onda njihovi predlagači i podržavaoci duboko vređaju duh Građanskog saveza, moral ali i zdrav razum njegovih najodanijih članova. Nadamo se da će Demokratska stranka prepoznati te danajske darove i pokušaj podmetanja joj kukavičjih jaja u trenutku kada se i sama oslobađa takvih iz svojih redova", kaže se u saopštenju koje je potpisala predsednica Opštinskog odbora Olivera Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: