Đukanović kandidat za premijera Crne Gore

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

17:47

Default images

Glavni odbor Demokratske partije socijalista u ponedeljak uveče je predložio Mila Đukanovića za novog premijera Crne Gore, dok će dosadašnji premijer Filip Vujanović biti predsednik Skupštine. Kako za B92 javlja dopisnik Srđan Janković, obrazlažući predlog da Đukanović bude premijer, portparol DPS Igor Lukšić rekao je da je "DPS tokom poslednje kampanje biračima slala poruku o potrebi izgradnje evropske Crne Gore". "Evropska Crna Gora znači apsolutnu odgovornost koja je posledica apsolutne pobede i to znači da će Đukanović u naredne 4 godine biti predsednik Vlade, da će obavljati možda najtežu funkciju u Crnoj Gori i to znači da je on odlučio da preuzme odgovornost za poruke koje smo slali. Nama su prioriteti ekonomski napredak i primena 'Beogradskog sporazuma'", rekao je Lukšić. Na pitanje kako će biti rešena proceduralna teškoća prema kojoj predsednik treba da predloži premijera, a u ovom slučaju to bi se u oba navrata odnosilo na Đukanovića, Lukšić je rekao da "nije isključeno da Đukanović podnese ostavku, a potom, da mu mandat da predsednik Parlamenta pošto je vršilac dužnosti u slučaju ostavke predsednik Parlamenta". Glavni odbor DPS je odlučio i da nov predsednik Skupštine Crne Gore bude dosadašnji premijer Filip Vujanović, a prema Lukšićevim rečima, o političkom aranžmanu Svetozara Marovića i potencijalnom kandidatu za predsednika Crne Gore nije bilo reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: