Četvrtak, 19.09.2002.

18:32

Pokušaj atentata na načelnika niškog SUP-a?

Izvor: B92

Default images

Niška policija uhapsila je u sredu uveče oko 23 časa Ivana Živkovića, koji je sa pištoljem bez dozvole i izbrisanog fabričkog broja sedeo u automobilu Alfa romeo beogradske registracije, u blizini zgrade u kojoj stanuje načelnik niškog SUP-a Radisav Gvozdenović.

Zamenik načelnika SUP-a Niš Goran Barun je na vanrednoj konferenciji za novinare precizirao da se u cevi pištolja koji je Živković imao kod sebe nalazio metak.  "U tom trenutku načelnik se nalazio u prostorijama sekretarijata i spremao se da tim putem krene u pravcu svoje kuće. Prilikom legitimisanja, Ivan Živković je pokušao da pobegne. Efikasnom akcijom je sustignut i savladan. Tom prilikom, ovlašćena službena lica su upotrebila vatreno oružje i opalila nekoliko hitaca u vazduh. Za boravak na tom mestu u to vreme, Ivan Živković nije imao racionalno objašnjenje. Naše je uverenje da u ovome nije bio sam i da je imao saradnike,a naša saznanja o tome su vrlo konkretna", rekao je Bauer.

Prema rečima Gorana Baruna, ovaj slučaj ima veze sa akcijama niške policije nakon što su se prošle nedelje u istom danu dogodila dva odvojena oružana incidenta u kojima su ubijene dve osobe, a nekoliko ranjeno. "Načelnik Radisav Gvozdenović već je uputio apel niškim žestokim momcima da odustanu od nasilja, ali je očigledno da je neko izabrao put sukoba", rekao je Barun. Barun nije želeo da komentariše vest o hapšenju Nenada Petrovića u Beogradu u sredu uveče. Petrović je osumnjičen da je da je u nedelju u parku Svetog Save u Nišu ranio Radoljuba Kanjevca i Igora Petrovića. Nenad Petrović, kao i lica koja su mu pomogla da nabavi lažnu dokumentaciju za izlazak iz zemlje, uhapšeni  su u zajedničkoj akciji niškog i beogradskog SUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: