Četvrtak, 21.08.2014.

18:20

"Zabrinutost zbog kazne za Danas"

Profesionalno udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije izrazili su danas zabrinutost zbog odluke Poreske uprave da kazni list Danas.

Izvor: Beta

Default images

Naime, Poreska uprava odlučila je da kazni Danas sa pet miliona dinara zbog neprimenjavanja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

"Indikativno je da se na meti inspektora našla novina prepoznatljiva po svojoj profesionalnoj uređivačkoj politici i stranicama otvorenim za sve političke opcije i stavove. Kažnajavanje Danasa može se čitati i kao poruka ostalim redakcijama, tim pre što nijedna medijska kuća, prema našim saznanjima, do sada nije bila izložena ovakvoj vrsti provere poreskih inspektora", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se pozivaju nadležne inspekcije da provere da li vlasnici medijskih kuća poštuju zakon kada je reč o ugovorima sa radnicima, uplaćenim doprinosima za penziono i zdravstveno osiguranje i redovnoj isplati zarada.

"Javna je tajna da među onima koji ignorišu svoje zakonske obaveze prednjače upravo mediji koje javnost ocenjuje kao 'bliske vlastima'", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: