Utorak, 19.02.2013.

09:43

"Izbori na jesen s datumom ili bez"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović očekuje da novi izbori budu održani tokom jeseni, s datumom za početak pregovora sa EU ili bez njega.

Izvor: Tanjug

Default images

Jovanović je za TV Pink rekao da priča o izborima potiče iz vladajuće koalicije jer opozicija po svojoj prirodi želi izbore.

On smatra da je "izbornu sagu" aktuelizovala vladajuća koalicija, tj. njeni delovi koji se nalaze u "neprirodnoj poziciji" i dodao da tu misli na SNS i da "nije normalan" međusobni odnos premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Na pitanje o navodima u medijima da planira da s bivšim predsednikom DS Borisom Tadićem osnuje novu stranku, Jovanović je odgovorio da se on, da je smatrao da Tadić treba da bude predsednik Srbije, ne bi kandidovao dva puta na izborima.

"Njegova odgovornost je velika za sve ono što nas u ovom trenutku kao problem stiže, ali sa druge strane, ja smatram da ozbiljna društva moraju pokazati jednu dozu samopoštovanja", rekao je Jovanović.

On je dodao da je odnos prema Tadiću u našem društvu "ponižavajući", što, kako je napomenuo, ne znači da on sa njim treba da pravi zajedno "neku stranku" i da se poslednji put video sa Tadićem neposredno nakon izbora.

Govoreći o novoj rundi razgovora premijera Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija pod patronatom šefice diplomatije EU Ketrin Ešton, Jovanović je rekao da želi uspeh Dačiću danas u Briselu.

On je naveo da su odnosi između dva naroda sve lošiji i da su veće tenzije u odnosima između Srba i Albanaca nego pre šest meseci ili godine, kao i da postoji problem na jugu Srbije.

Kako smatra, "Kosovo je uništila Srbija, naša nesposobnost da shvatimo vreme kojem pripadamo, da krenemo u susret događajima".

"Da smo razgovarali s Rugovom 1991. godine, da li bi bilo bombardovanja 1999. rata, agonije, nesreće?", upitao je Jovanović, ocenivši da: "Svi problemi koje danas prepoznajemo u našem društvu posledica su činjenice da mi odbijamo da se promenimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

16 h

Podeli: