Četvrtak, 12.07.2007.

21:55

Napad huligana na aktiviste u NS

Tokom promocije kampanje "Svi različi - svi ravnopravni" u Novom Sadu grupa huligana je nasrnula na aktiviste kampanje.

Izvor: FoNet

Default images

PR kampanje Biljana Simonović kaže za B92 da su učesnici povorke, animirajući prolaznike, prolazili kroz Dunavski park da bi ih, kako kaže Simonovićeva, napala grupa od šest ćelavih momaka. Nasilnici su jednog od njih oborili sa štula zbog čega je ovaj zadobio povrede glave i ruku, kaže ona i dodaje da je još petoro učesnika povorke lakše povređeno.

Portparol novosadske policije Stevan Krstić je potvrdio B92 da se napad desio u centru grada i da policija utvrdjuje stanje.

On je naveo da su neki od aktivista pretrpeli lakše povrede i najavio da će policija uskoro izdati saopštenje za javnost.

Kampanja "Svi različti - svi ravnopravni" se sprovodi u više evropskih zemalja, a tokom festivala Egzit u okviru kampanje će biti održane dve tribine posvećene antidiskriminacionom zakonu i samoj kampanji.

Danas je akrobatskim spektaklo članova Akro-grupe Stars iz Novog Sada, koji su dvadesetak minuta u četiri mlazna aviona tipa "galeb" leteli iznad grada, na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoren je 7. Egzit.

Ovogodišnja četvorodnevna manifestacija okupiće oko 400 izvođača iz svih krajeva sveta, koji će na 24 bine zabavljati desetine hiljada ljubitelja najrazličitijih žanrova muzike.

O ovome više na stranicama kulture B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: