Četvrtak, 09.02.2012.

14:54

Srbiji prete klizišta i poplave

Boris Tadić, obilazeći opštinu Mali Zvornik, upozorio da Srbiji prete klizišta i poplave nakon otapanja snega, ako se na vreme ne reaguje preventivnim merama.

Izvor: Tanjug

Default images

"Vodimo računa i o nedeljama koje dolaze, jer ova nevolja proizvodi nove nevolje. Samo ako reagujemo na organizovan način, solidarno i kao dobro uređena država, moći ćemo da smanjimo žrtve i da smanjimo teškoće sa kojima se ljudi suočavaju", rekao je Tadić. On smatra da se Srbija na najbolji mogući način suočila s poteškoćama zbog hladnoće i snega.

Nakon što je juče bio u Crnoj Travi, predsednik Srbije je otišao u drugi kraj zemlje, koji je takođe teško pogođen snegom i ledenim vremenom.

Tadić je otišao u selo Radalj, koje se nalazi na regionalnom putu Krupanj - Mali Zvornik. Taj regionalni pravac odblokiran je jutros nakon višednevnih napora jedinica Vojske Srbije, kojima su u pojedinim situacijama gorivo i rezervni delovi čak dostavljani konjskim i volovskim zapregama.

Tadić je istakao da službe koje čiste zavejane lokalne puteve u Srbiji i dostavljaju pomoć izolovanim domaćinstvima imaju velike probleme, jer se mehanizacija često kvari na temperaturama koje u Podrinju padaju i do minus 25 stepeni.

Prema Tadićevim rečima, svi logistički problemi otklanjaju se u hodu, ali bez obzira na sve poteškoće, a imajući u vidu i iskustva drugih država koje se suočavaju sa sličnim problemima, pokazalo se da nadležne službe u Srbiji reaguju na najbolji mogući način.

Tadić je posebno pohvalio vojnike koji su proteklih osam dana bez prestanka angažovani na otklanjanju smetova s puteva u Podrinju.

"Oni zaslužuju svaku pohvalu i nagradu. Načelnik generalštaba mi je obećao da će ih nagraditi, a ja sam, kao njemu pretpostavljeni, rekao da to uradi. Treba da poštujemo one koji unose sebe spašavajući ljude, svesni odgovornosti za rešavanje problema sa kojima se suočavamo", rekao je Tadić .

Predsednik Srbije ponovo je apelovao na građane da štede struju, da se obazrivo ponašaju u saobraćaju i da čiste sneg i uklanjaju ledenice u okolini svojih kuća.

Članovi štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik su predsednika, u zgradi Skupštine opštine, upoznali s problemima u toj opštini.

Predsednik Tadić je opštinu Mali Zvornik danas posetio, u društvu predstavnika lokalne saouprave i načenika generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, a kasnije po podne posetiće i zavejane opštine Ljubovija i Bajina Bašta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: