Utorak, 07.02.2017.

16:18

Na Kosovu sve oštrije, a Marka Đurića nema nigde - zašto?

Zaoštravanje situacije na severu Kosova pratilo je upadljivo odsustvo iz javnosti šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: B92

Na Kosovu sve oštrije, a Marka Đurića nema nigde - zašto?
Foto: Tanjug

Iako je predsednik vlade Aleksandar Vučić demantovao medijska saznanja da će smeniti Đurića, direktor kancelarije nije javnosti ni tada, a ni sada, objasnio neke svoje poteze.

Zid je srušen, a može li nova betonska konstrukcija koja se pravi u blizini mosta u severnoj Kosovskoj Mitrovici da ponovo proizvede probleme između Beograda i Prištine?

“Postoji sporazum koji jeo toj temi postignut i mi pažljivo pratimo primenu tog sporazuma. I naravno ne smatramo da iko ima pravo da se igra, niti da manipuliše sa onim što je dogovoreno između dve strane”, navodi Đurić.

Angažovanje osuđenog desničara Miše Vacića kao i podizanje tenzija zbog odluke Kancelarije za Kosovo i Metohiju da voz oslikan srpskim kulturnim nasleđem uputi na sever Kosova, otvorila su i pitanje odgovornosti šefa kancelarije za Kosovo I Metohiju.

B92: Da li osećate odgovornost zbog nekih događaja koji su se dešavali, a tiču se Kancelarije, koji su imali loš odijum u javnosti - pre svega oslikavanje voza i sve što je proizašlo iz toga i na angažovanje Miše Vacića?

Đurić: Mi smo o tom slučaju dovoljno i dosta ekstenzivno govorili u javnosti i ne vidim potrebu da dalje komentarišem tu temu.

Ni iz drugog pokušaja Marko Đurić nije odgovorio na naše pitanje.

B92: Ne vidite nijedan od ovih slučajeva kao grešku i da li biste to opet ponovili?

Đurić: Mislim da sam odgovorio.

B92: Niste baš.

Đurić: Hvala vam.

Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju ponavlja da je ono što se dešavalo na pregovorima u Briselu bio pokušaj kosovskih zvaničnika da izbace srpsku stranu iz pregovora u Briselu, ali da je taj scenario pao u vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: