Ponedeljak, 04.09.2006.

07:45

Opo­me­na za Ibar­sku?

Drugog septembra oko 4.30 raznet džip Milana Munjasa, kuma Milorada Ulemeka, prvooptuženog za ubistvo Zorana Đinđića.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Kako pišu Večernje novosti, eksploziv, nezvanično vojni C4, bačen je ispred zgrade na Banovom brdu, u kojoj stanuje još pet porodica, među njima porodica Nenada Ilića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije, čiji je komandant bio Luković, osuđenog na 15 godina zatvora zbog učešća u zločinu na Ibarskoj magistrali, ubistvu Ivana Stambolića i pokušaju ubistva Vuka Draškovića.

U MUP-u Srbije je rečeno da je eksplozija naprave postavljene pod džip micubiši pajero pričinila štetu i da je istraga u toku. Bez navođenja imena vlasnika demoliranih automobila, MUP otkriva da je džip bio parkiran u Orfelinovoj ulici, ispred broja 55. U trenutku eksplozije u dnevnoj sobi je bila Ilićeva supruga Marija, koja tu živi s dvoje dece, od osam i pet godina. Detonacija je raznela više prozora na obližnjim kućama, čiji stanari kažu da je pravo čudo da srča i delovi fasada obližnjih zgrada nisu nikoga povredili.

Munjas, u vreme Sablje u pritvoru mesec dana, kaže da nema nikakve veze s kriminalom i podzemljem i da mu nikad niko nije pretio. Napad dovodi u vezu s pritiscima na Ulemekovu porodicu, o kojoj brine. Munjasa pominju i kao čoveka koji pomaže, ne samo Ulemekovoj, već i ostalim porodicama poginulih i uhapšenih pripadnika Crvenih beretki.

Motivi podmetanja eksploziva nisu poznati. Marija, supruga Nenada Ilića, zaposlena je u privatnoj firmi, a Munjas se sa suprugom Jasnom bavi trgovinom i gradnjom nekretnina. Slobodan Milivojević, Ulemekov i Ilićev advokat, kaže da je u napadu upotrebljena profesionalna bomba, što bi moglo da znači da ga je profesionalac i izveo. Istovremeno, uverava da eksplozija ima veze s Vukom i Danicom Drašković, odnosno s njihovim nezadovoljstvom presudom za ubistvo četiri člana Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

21 h

Podeli: