Nedelja, 03.03.2013.

22:11

Brisel: Dačić se sastao sa Rikerom

Premijer Ivica Dačić se po dolasku u Brisel sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

Izvor: Tanjug

Default images

Riker je tokom razgovora dao punu podršku integracijama Srbije i podršku dijalogu između Beograda i Prištine, rečeno je Tanjugu u srpskoj delegaciji.

Dačić je u razgovoru sa Rikerom istakao da je u interesu Srbije da sva otvorena pitanja budu rešena, ali da je za kompromis nephodno da postoji volja i želja i jedne i druge strane.

Premijer je kazao da je Srbija pokazala opredeljenost i privrženost dijalogu, koji treba da dovede do rešenja svih otvorenih pitanja.

U Briselu se ujutru nastavlja dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou, a glavna tema šeste runde je zajednica srpskih opština na Kosovu.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton, kako je najavljeno iz EK, najpre će se odvojeno sastati s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a zatim će razgovori, za koje se očekuje da će trajati ceo dan, biti nastavljeni u troje.

Državni vrh Srbije poručio je uoči razgovora da Srbija ostaje posvećena postizanju kompromisa, i da od EU očekuje da ostane nepristrasna i utiče na Prištinu da i ona učini ustupke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: