Odložene egzekucije u Ohaju

U američkoj saveznoj državi Ohajo odložena su pogubljenja 7 osuđenika na smrt, saopštile su vlasti posle nekoliko neuspelih egzekucija smrtonosnom injekcijom.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

13:53

Default images

Sekretarijat za rehabilitaciju i kazneno popravne mere (DRC) saopštio je da je obustavio izvršenje smrtnih kazni dok se ne nabave nove hemikalije smrtonosnih injekcija.

U saopštenju DRC kaže se da su "revidirani datumi egzekucija sedam osuđenika da bi se nastavile neophodne pripreme za donošenje i sprovođenje novog protokola za izvršenje smrtnih kazni", preneo je AFP.

DKC je revidirao svoj protokol za izvršenje smrtne kazne posle egzekucije Denisa Mekgvajera u januaru 2014. godine koja je trajala je 26 minuta, najduže od 1999, od kada je Ohajo ponovo počeo da izvršava smrtne kazne.

Duga i napeta egzekucija Mekvajera, sa tada netestiranom kombinacijom hemikalija izazvala je kritike zbog, kako je navedeno, okrutne i neobične kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: