CG: Uhapšeni šverceri oružjem

Crnogorska policija potvrdila je danas da je uhapsila grupu medjunarodnih krijumčara oružja za čijim članovima tragaju SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

14:25

Default images

Detalje u vezi sa tim hapšenjem povodom kojeg se već oglasilo američko ministarstvo pravde, objaviće rukovodilac Interpola Podgorica Dejan Djurović na konferenciji za medije zakazanoj za danas u 14.30.

Podgorički mediji prenose saopštenje američkog ministartsva pravde u kojem se navodi da su u sredu u Podgorici uhapšeni medjunarodni šverceri oružja Kristijan Vintila (44), Masimo Romanjoli (43) i Virdžil Flaviju Georgesku (42).

Njih trojica su, kako se navodi, optuženi da su spremali zaveru da pripadnicima terorističke organizacije Revolucionarna armija Kolumbije (FARC) prodaju oružje "kako bi ubijali Amerikance".

"Kako se pretpostavlja, Vintila, Romanjoli i Georgesku pokušali su da prodaju vojno oružje, od pištolja do raketa, ljudima za koje se veruje da su povezani sa terorističkom grupom", prenose mediji reči američkog tužioca Prita Barara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: