Novi tragovi, 5 navijača u pritvoru

Pet navijača Galatasaraja je privedeno i zadržano u pritvoru u istrazi o ubistvu navijača Crvene zvezda Marka Ivkovića, pišu mediji u Turskoj.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

12:51

Default images

Kako navodi "Hurijet", oni su smešteni u pritvor nakon što je pronađen novi snimak sukoba u kom je Ivković izboden nožem.

"Pet osoba je pritvoreno kasno sinoć, a policija traži još četiri osobe na osnovu informacija koje su dobijene tom prilikom", piše "Hurijet" na turskom.

Policija je ranije privela na informativni razgovor osam ljudi, ali na osnovu njihovih izjava i prvih pregledanih snimaka nije mogla da dođe do novih saznanja o slučaju.

Za razliku od prve grupe od osam navijača koja je privedena na razgovor u policiju, ovih pet navijača Galatasaraja je priznalo da su bili prisutni tokom sukoba dve navijačke grupe, ali su odbacili bilo kakvu krivicu i rekli da ne znaju ko je koristio nož u napadu na Ivkovića i njegove prijatelje.

List "Hurijet" piše da je u sukobu učestvovalo oko 300 navijača, da je Ivković ubijen 250 metara od dvorane Abdi Ipekči, kao i da nije bio u glavnoj navijačkoj grupi, već da je stigao odvojeno, u kolima s trojicom prijatelja.

Podsetimo, turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavestio je srpskog kolegu juče predveče da je privedeno sedam osoba na informativni razgovor povodom ovog slučaja.

Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, gde je došao da gleda košarkašku utakmicu beogradske Crvene zvezde i Galatasaraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: