Nađena tela ne pripadaju studentima

Tri tela pronađena u južnom Meksiku identifikovana su, ali nijedno ne pripada nestalim studentima.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

23:34

Default images

Argentinski forenzičari koji ispituju masovne grobnice u južnom Meksiku rekli su danas da su identifikovali tri pronađena tela, ali da nijedno ne pripada studentima nestalim krajem septembra u gradu Iguala u državi Gerero.

Vlasti Meksika, koje tragaju za 43 nestala studenta učiteljskog fakulteta, pronašli su najmanje 11 grobnih raka sa 38 tela.

Argentinski tim forenzičara saopštio je da su tri identifikovane osobe nestale iz grada Iguala poslednjih meseci.

Studenti su nestali 26. septembra, kada ih je zaustavila policija Iguale i predala jednoj narko bandi. Tužilaštvo navodi da su ih članovi bande ubili i spalili njihova tela.

Spaljeni ostaci kostiju, pronađeni na đubrištu u gradiću blizu Iguale, poslati su na genetske testove u Austriju.

Potraga za nestalim studentima izbacila je na videlo brojne nepovezane grobnice oko Iguale, nad kojom kontrolu ima narko banda Gereros Unidos.

Više od 70 ljudi uhapšeno je u vezi sa njihovim nestankom, uključujući i gradonačelnika Iguale Hosea Luisa Abarke, i njegove žene Marije de los Anheles Pineda, koji su početkom novembra privedeni u Meksiko Sitiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: