Vojska gađa Gorlovku raketama Grad

Ukrajinska vojska je kasno sinoć ispalila više raketa "Grad" na centar Gorlovke, na jugoistoku Ukrajine, izjavio je portparol proruskih snaga za RIA Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

09:44

Default images

"U centar grada je ispaljeno šest raketa ''Grad''. Cilj je trebalo da bude naše sedište, ali su rakete pale na stambene zgrade", rekao je portparol lokalnih snaga samoodbrane.

Prema svedočenjima stanovnika Gorlovke, u gradu je tokom noći buktio požar na nekoliko lokacija a tela žrtava leže po ulicama. Proruske snage su organizovale evakuaciju građana, pa je centar Gorlovke sada prazan.

Ukrajinska vojska je Horlovku počela da granatira juče ujutro, a napadi su nastavljeni i popodne, pri čemu su teško oštećeni gradska pijaca, porodilište, nekoliko stambenih zgrada i sedište najvećeg regionalnog energetskog operatera "Donbas Energo, a poginulo je desetoro ljudi.

Jedna od raketa "Grad" je eksplodirala u blizini kuće u kojoj je živelo troje ljudi, koji su svi, a među njima i jednogodišnja devojčica, navodno poginuli.

Prema navodima proruskih snaga, rakete su ispaljene iz sela Majorskij, koje je pod kontrolom ukrajinske Nacionalne garde.

Ukrajinska vojska je juče granatirala i grad Avdiivku u Donjeckom regionu, a napala je i obližni grad Šahtarsk. Ukoliko vojska Ukrajine osvoji Šahtarsk, to će im omogućiti da preseku put koji vodi do Luganska i dalje do Rusije, a Donjeck, Gorlovka i Makivka, koje sada kontrolišu proruske snage, biće potpuno okruženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: