Evakuisano vikend naselje Brioni

Vikend naselje Brioni na levoj obali Velike Morave evakuisano je pošto je reka probila improvizovani nasip od peska i vreća sa peskom

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

21:04

Default images

Evakuacija je završena oko 20 sati. Evakuisano je 37 muškaraca i žena među kojima je bilo i bolesnih, rekli su Tanjugu na licu mesta članovi Štaba za vanredne sitaucije grada Jagodine, koji su sa radnicima JKP "Standard" i policijom učestovali u evakuaciji.

Mnogi su sa sobom nosili ono najnužnije, neki i bez pantolona, a neki su nosili ili vodili pse. Evakuisani su bagerima, stojeci u viljuškama, a na suvom ih je čekao autobus.

Morava je ogromna, mutna, nabujala, nosi drveće, čamce, buradi i puno smeća. Na mostu, na ovom delu okupilo se mnogo ljudi, mladih i starih. Jedan osamdesetogodišnji gospodin iz Ribara, rekao je Tanjugu da je "Morava uvek bila velika, ali ovo sada je nešto što se ne pamti kao ni razmere ove poplave u Srbiji".

Od 14 do 18 sati Velika Morava je porasla oko 40 centimetara, rekli su Tanjugu ljudi koji od 12 sati danas učvršćuju teškim masinama ovaj deo obale Velike Morave.

Vikend naselje Brioni, nazvano po nakadašnjem poznatom izletištu Jagodinaca, nalazi se između obale Velike Morave i odbrambenog nasipa, izgrađeno je bez dozvole.

Odbrambeni nasip je visok 2,5 metra a širok 3,5 i voda je od njega daleko i nema bojazni da ugrozi selo Ribare i Jagodinu.

RHMZ saopštio je danas da se na "Moravi kod Ćuprije i Bagrdana kod Jagodine u nedelju očekuje dostizanje granice vanredne odbrane od poplava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: