Priština opet ne da dozvolu Vulinu

Kancelarija za KiM saopštila da ministru bez portfelja Aleksandru Vulinu prištinske vlasti nisu ni danas odobrile ulazak na Kosovo.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

10:30

Default images

Ta Kancelarija zbog toga je pozvala međunarodnu zajednicu da konačno preduzme sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi Vulin nesmetano mogao da posećuje Pokrajinu.

Vulin je danas na poziv rukovodstva RTK 2, televizijskog kanala na srpskom i jezicima manjina, trebalo da poseti Kosovo i u redakciji u Prištini da intervju povodom godišnjice Briselskog sporazuma.

"Negativna odluka Prišitne ne doprinosi ni primeni Briselskog sporazuma, ni međusobnom poverenju, a ni ključnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prišine, na kojoj Vlada Srbjie, a i sam ministar rade", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM pozvala je predstavnike međunarodne zajednice, ne samo da osude odluku o zabrani dolaska Vulina na KiM, već i da konačno preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi on nesmetano mogao da posećuje Pokrajinu.

Razlog za gostovanje ministra na RTK 2, osim godišnjica Briselskog sporazuma, potpisanog 19. aprila 2013. godine bila je i čestitka, koju je ministar Vulin želeo da uputi Srbima na Kosovu, povodom predstojećeg Vaskrsa.

Prišitna je i juče odbila zahtev ministra Vulina da otputuje u dvodnevnu posetu Pokrajini, obiđe sela Donja Budriga kod Gnjilana i Rajanovce u opštni Kosovska Kamencia i dvema srpkim porodicama uruči pomoć, povodom uskršnjih praznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: