Izrael: Vojska zaplenila 40 raketa

Izraelska armija je našla 40 raketa dometa 160 kilometara na brodu za koji Izrael tvrdi da je transportovao oružje iz Irana ekstremistima u pojas Gaze.

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2014.

21:13

Default images

Komandosi su u sredu presreli brod "KLOS C" koji je plovio pod zastavom Paname, preuzeli ga i dopratili u subotu do luke Ejlat u Crvenom moru, gde je danas prekontrolisan i istovaren u okviru operacije "Potpuno otkriće".

"Oružje nađeno na KLOSU C: 40 raketa (tipa M-302), dometa do 160 kilometara, 181 mina od 122 milimetra, oko 400.000 komada municije kalibra 7,62", navedeno je u saopštenju.

Izrael je optužio Iran da je poslao to oružje, što je ta zemlja porekla.

Jedan egipatski bezbednosni zvaničnik rekao je ranije danas da su rakete možda takođe bile namenjene ekstremistima na egipatskom Sinajskom poluostrvu, koje se graniči s pojasom Gaze.

Zvaničnici u Gazi su porekli umešanost u transport oružja. Na brodu je bila turska posada koja je u pritvoru dok se ne utvrdi da li ima veze s krijumčarenjem oružja.

Izrael je istakao da ovaj incident dokazuje da je Iran i dalje opasan i da bi svetske sile trebalo da prekinu pregovore s Teheranom o nuklearnom programu te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: