Tunis: Stradao u toku protesta

Jedan muškarac poginuo je danas u Tunisu, u sukobu s policijom, na jednom od protestnih skupova održanih širom zemlje.

Izvor: B92

Subota, 11.01.2014.

22:58

Default images

U sukobu policije i demonstranata koji su pokušali da upadnu u kancelariju carinske službe u Kaserini, u blizini granice s Alžirom, jedna osoba ubijena je iz vatrenog oružja, objavila je državna agencija TAP.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, demonstranti su Molotovljevim koktelima i naoružani puškama napali granični prelaz Bučepka, kako bi ga opljačkali i tom prilikom jedan od carinskih službenika je teško povređen.

Demonstranti i policija sukobili su se i u kvartu La Marsa u prestonici Tunisu, dok dok su u siromašnom kvartu Etadamon građani napali dve banke i trezor vlade, preneo je Rojters.

Protesti u Tunisu počeli su u južnim i centralnim gradovima Kaserina, Tala i Gafsa, a zatim se proširili i na druge oblasti u zemlji, pošto su se saobraćajni i poljoprivredni sindikati pobunili protiv reformi.

Budžet za 2014. godinu podrazumeva nove poreze, kako bi vlada ojačala javne finansije, prema zahtevima kreditora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: