DS: Nadležni da zaštite Tešina

Demokratska stranka zahteva od nadležnih organa da zaštite nagrađivanog pisca, kulturnog radnika i smenjenog direktora Kulturnog centra Kikinda Srđana Tešina.

Izvor: B92

Subota, 04.01.2014.

18:30

Default images

DS u saopštenju navodi da Tešin mora biti zaštićen od napada, zastrašivanja i političkog progona kom je izložen i da u najkraćem mogućem roku pronađe osobe koje su drugi put u dva dana demolirale njegov automobil.

"Nakon što je protivzakonito iz političkih razloga smenjen sa mesta direktora Kulturnog centra Kikinda na koje je izabran na javnom konkursu i koje je obavljao izuzetno uspešno, i nakon što je nije prihvatio da u toj ustanovi obavlja posao domara, Tešin je izložen konstantnim pritiscima, optužbama i pretnjama. Ukoliko izostane jasna i oštra reakcija svih nadležnih organa, biće to još jedna potvrda da stranke koje čine vlast u Kikindi i u Republici Srbiji pokušavaju da ponovo od Srbije naprave zemju u kojoj će biti progonjeni svi oni koji misle slobodno i drugačije, svi oni koji se usuđuju da svoje mišljenje izraze javno".

U Demokratskoj stranci navode da se stranka od svog osnivanja bori protiv jednoumlja i štiti pravo na slobodu mišljenja i govora, to će činiti i ubuduće, a, osim Demokratske stranke, u našem društvu postoji veliki broj intelektualaca, kulturnih radnika, pisaca, profesora, kao i mnogo pristojnih ljudi koji se nisu povlačili pred pretnjama ni prošli put kada su slični ultimatumi dolazili od istih onih koji i danas pokušavaju da ih zastraše.

Književniku Srđanu Tešinu iz Kikinde noćas je ispred njegovog stana oštećen automobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: