Batić: Ubrzo komisija za izradu ustava

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

16:40

Default images
DSS "sa rezervom" gleda na najave DOS-a za promenu Ustava Srbije. Šef poslaničkog kluba DSS-a u Skupštini Srbije Dejan Mihajlov je rekao da je "to što se neko setio da posle dve godine od dolaska na vlast menja Ustav pomalo smešno" i naglasio da ministru pravde Vladanu Batiću, tim povodom, "ne treba baš puno verovati". Batić, s druge strane, kaže da su pripreme na izradi Ustava u toku, te da će taj posao početi već nakon novogodišnjih praznika. "Ucene i ultimatumi DSS-a s tim nemaju nikakve veze. Meni čak lično smeta što još uvek funkcionišemo po Miloševićevom ustavu. Vrlo brzo će biti formirana komisija za izradu ustava i vrlo brzo će se krenuti u taj posao", rekao je Batić.

Ipak, potpredsednik Demokratske stranke Čedomir Jovanović kaže da će radovi na izradi ustava početi "tek pošto se bude znala sudbina države Srbije i Crne Gore". On je precizirao da će na izradi Ustava raditi Vladin centar za formiranje ustava, a da će skupštinski odbor za ustavna pitanja tim povodom organizovati i javnu raspravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: