Filipini: Manje žrtava, oko 2.500?

Predsednik Filipina izjavio je da je bilans žrtava tajfuna koji je pogodio njegovu zemlju bliži cifri od 2.000 ili 2.500, a ne 10.000 kako je ranije javljeno.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

19:15

Default images

U intervjuu za CNN, Beninjo Akino je rekao da je bilans žrtava za sada oko 2.000 ljudi i da bi mogao da bude povećan.

"Deset hiljada mrtvih, mislim da je to previše", rekao je Akino u intervju sa novinarkom Kristijan Anampur koji je objavljen na veb-sajtu CNN-a.

Prema njegovim rečima, oni koji su dali procenu broja žrtava možda su bili suviše blizu mesta destrukcije da bi dali precizne brojke i da su pretrpeli ličnu emotivnu dramu pri tom.

Akino je rekao za CNN da filipinska vlada još prikuplja informacije iz raznih oblasti pogođenih nevremenom.

"Nadamo se da ćemo uspeti da za oko 29 naseljenih mesta dobijemo procenu broja nastradalih, posebno nestalih, ali mislim da je za sada broj mrtvih između 2.000 i 2.500 ljudi", rekao je on.

Više od 20 zemalja obećalo je pomoć Filipinima, a među njima su SAD, Velika Britanija, Japan, Indonezija, Singapur i Novi Zeland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: