Dačić:Jovanka bila izložena progonu

Premijer Ivica Dačić izjavio je da će biti udovoljeno želji Jovanke Broz, koja je preminula, da bude sahranjena pored ili u blizini supruga Josipa Broza Tita.

Izvor: B92

Nedelja, 20.10.2013.

20:47

Default images

Dačić je večeras novinarima na Međunarodnom sajmu knjiga, gde je prisustvovao otvaranju štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao da je uputio saučešhe porodici Jovanke Broz i da smatra da njena smrt predstavlja odlazak jednog, poslednjeg istaknutog, možda i najboljeg svedoka istorije bivše Jugoslavije.

Premijer je kazao da je Jovanka dugo bila izložena progonu i da su istorijske nepravde počele da se ispravljaju tek, na žalost, u poslednim godinama i danima njenog života.

"Mi kao Vlada Srbije smatramo da istorijske nepravde prema njoj treba da budu ispavljenje i time što će biti udovoljeno njenoj želi da bude sahranjena pored ili u blizini supruga Josipa Broza Tita", rekao je Dačić.

On je ponovio da će se o tome razgovarati sutra na sednici Vlade i da moraju da se vide sve pravne i tehničke mogućnosti za tako nešto, a da su u kontaktu sa Jovankinom porodicom.

"Što se tiče Vlade Srbije, mi smo spremni da prihvatimo njen i zahtev njene porodice, zahtev koji je iznela u poslednjim danima života, a to je da bude sahranjena pored Tita", rekao je premijer Srbije.

Dacić smatra i da je to istorijska pravda i da to protiv tog rešenja niko ne može da bude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: