Koštunica: EU omađijala vlast

Završen protest oko 3.000 pristalica DSS zbog nastavka evrointegracija, koje DSS vidi kao proces kroz koji se Srbija odriče Kosova. Zatražena ostavka Vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 28.06.2013.

17:11

Default images

"Vlast je zaslepljena, omađijana EU, htela bi da se odrekne i Kosova i Srbije. Oni bi hteli da naš srpski Vidovdan zamene evropskim datumom i da 28. juna ne slavimo Vidovdan nego EU", rekao je Koštunica i najavio još protesta.

Protest je protekao bez incidenata.

Na čelu kolone bili su funkcioneri DSS, među njima i muzičar Bora Čorba, a okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Vidovdan je naš datum", što je bio i naziv protesta, "OVK + NATO zločinima oteli Kosovo" i uzvikivali su poruke o Kosovu i vređali državni vrh.

Okupljeni su uz obezbeđenje policijskih snaga krenuli sa platoa kod Filozofskog fakulteta ka Vladi Srbije gde su predali svoj Vidovdanski proglas, a saobraćaj se privremeno zaustavljao kako je kolona od oko 1.000 okupljenih prolazila gradom.

DSS je povodom protesta objavila i proglas u kome se ističe da "aktuelna vlast čini sve što može da do Vidovdana poništi svaki trag srpske državnosti na Kosovu i Metohiji", a srpski narod na Kosovu prepusti na milost i nemilost albanskim separatistima".
Foto: Tanjug
Pre polaska sa Platoa akademik Kosta Ccavoški rekao je da na Vidovdan treba jasno reći da "navodni pregovori u Briselu nisu ništa drugo do nacionalna i državna izdaja, a da su oni koji su prihvatili taj sporazum veleizdajnici".

Čavoški je rekao da Srbija danas nije dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU i to je još jedno nacionalno poniženje, jer Srbija u EU ne može ući dok se ne odrekne Kosova i Metohije.

Čavoški je rekao i da je svrha briselskog sporazuma ukidanje i poslednjih ostatak srpske državnosti na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: