Jahjaga: Nema gubitnika

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga izjavila je u južnom delu Mitrovice, da je briselski sporazum koristan za sve građane i da nema gubitnika.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

19:25

Default images

Jahjaga je na svečanosti povodom godišnjice rada Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici, ocenila da je briselski sporazum svojevrstan doprinos miru i stabilnosti u regionu.

"Ovim sporazumom nema gubitnika, svi smo dobitnici. Jedino na ovaj način možemo izgraditi svetliju budućnost", poručila je kosovska predsednica.

Ona je dodala da je sporazum sveobuhvatan i da će njegovim sprovođenjem strane u potpunosti ispuniti svoje obaveze.

Jahjaga je naglasila i da bi održavanje lokalnih izbora tokom ove godine u svim opštinama na Kosovu, uključujući i one na severu, obeležilo okončanje jednog poglavlja prošlosti i otvaranje nove evropske perspektive saradnje i razumevanja.

Kosovska predsednica je dodala da evropski put nema alternativu za zemlje i narode u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: