Srušila se zgrada, 100 zatrpanih

U gradu Njagatare na severoistoku Ruande srušila se jedna četvorospratnica u izgradnji, a strahuje se da ima oko 100 zatrpanih ispod ruševina.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

18:49

Default images

"Preliminarne informacije koje imamo ukazuju da je pod ruševinama oko 100 ljudi", izjavio je ministar Ruande za upravljanje vanrednim situacijama Serafin Mukantabana za agenciju AFP.

Među žrtvama su građevinski radnici koji su radili na zgradi u izgradnji i slučajni prolaznici pošto se građevina nalazila uz prometnu ulicu.

Građevina je bila uz put u gradu Njagatare na oko 100 kilometara severoistočno od glavnog grada Kigale.

"Trenutno radimo s policijom na brzom odgovoru. Zgrada koja se srušila bila je četvorospratnica u okrugu Njagatare pored puta, što je razlog da ima puno žrtava", rekao je Mukantabana.

Podsetimo, nedavno se dogodila slična tragedija u Bangladešu, u gradu Daki, kada je prilikom rušenja višespratnice sa tekstilnim radionicama stradalo preko 1.100 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: