Amerika šalje 200 vojnika u Jordan

Sjedinjene Američke Države poslaće oko 200 vojnika u Jordan kako bi pomogli u suzbijanju nasilja uz granicu te zemlje sa Sirijom, izjavio je Čak Hejgel.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2013.

22:22

Default images

Vojnici iz Prve oklopne divizije će u Jordanu zapravo zameniti sličan broj pripadnika američkih trupa koji su u toj zemlji već nekoliko meseci. Među njima su trupe specijalizovane za obaveštavanje i logistiku.

Ministar odbrane SAD Čak Hejgel je naveo da će trupe koje Pentagon šalje u Jordan imati i zadatak da planiraju operacije koje treba da obezbede da hemijsko oružje u Siriji bude bezbedno.

"Trenutno snage SAD koje pomažu Jordanu su povučene iz različitih jedinica i s različituh mesta", rekao je Hejgel u obraćanju senatskom odboru za oružne snage.

On je dodao da vojnici koji su već zajedno služili bolje rade kao tim.

Američki predsednik Barak Obama insistira da predsednik Sirije Bašar Al Asad mora da se povuče, ali se nije otvoreno zalagao za slanje vojne pomoći sirijskoj opoziciji. Obama je jasno stavio do znanja da bi Asad "prešao crvenu liniju" ako bi upotrebio hemijsko oružje protiv sirijskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: