Rumunija: Otkriveni trgovci ljudima

Rumunska policija izvršila je pretres u turističkim agencijama na jugu zemlje zbog sumnje da su one prve u lancu organizovane trgovine Rumunima u SAD i Kanadi.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

18:44

Default images

Rumunska služba za suzbijanje kriminala saopštila je da su migranti prvo putovali u Meksiko, gde su plaćali po 8.000 dolara da bi bili prebačeni preko granice u SAD, a neki su ilegalno putovali u Kanadu.

Rumunima su potrebne vize za putovanje u SAD i Kanadu, ali ne i za Meksiko, podsetila je agencija AP.

Od oko 600 Rumuna koji su putovali u Meksiko oko 300 je otkriveno u SAD, istakli su islednici.

Oni su danas pretresli osam turističkih agencija i 13 kuća u Krajovi. Prema njihovim nalazima, troje ljudi je upravljalo tim lancem trgovine ljudima, koji je bio "težak" više od milion dolara.

Rumunski islednici su u otkrivanju tog lanca sarađivali sa američkom Agencijom za imigraciju i carine i američkim Ministarstvom za unutrašnju bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: