Rijaset IZuS pozvao na mir na KiM

Rijaset Islamske zajednice Srbije najoštrije je osudio događaje kod manastira Visoki Dečani i pozvao Islamsku zajednicu Kosova da pozove na mir i pomirenje.

Izvor: Tanjug

Subota, 09.02.2013.

23:39

Default images

Rijaset u saopštenju poziva Islamsku zajednicu Kosova, na čelu sa muftijom Naim ef. Trnavom, na pomirenje "u skladu sa vrednostima koje islam vekovima propoveda", kao i na poštovanje odluka Vrhovnog suda Kosova.

"Zemlja Bogu pripada, od nje smo stvoreni, u nju se vraćamo i iz nje ćemo ponovo biti stvoreni. Pozovite i podsetite ljude na veru u Boga, a verujući shvataju da nam je Bog jedan i da nas sve poziva na mir i međuljudsku saradnju, što je takođe u skladu i sa principima modernog demokratskog društva", navodi se u saopštenju.

Povod za proteste Albanaca u blizini manastira Visoki Dečani je odluka posebnog odeljenja Vrhovnog suda Kosova da 23 hektara zemljišta, koje je do 1997. godine pripadalo kompanijama Apiko i Iliria, bude preneto na manastir, poštujući na taj način odluku koju je te godine donela Vlada Srbije.

Iguman Visokih Dečana Sava Janjić izrazio je ranije danas zabrinutost zbog najave albanskih ekstremista da će uzurpirati manastirsku zemlju uprkos odluci Vrhovnog suda Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: