Beč: Pomagao srpskim kriminalcima?

Austrijska policija uhapsila je pripadnika svoje službe pod sumnjom da je pomagao srpskim kriminalcima da ulaze i izlaze iz Austrije.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

21:14

Default images

Prema navodima bečkog lista "Kronen cajtung", radi se o jednom graničnom policajcu, koji je službovao na bečkom aerodromu Švehat.

On je osumnjičen da je, pošto je imao velike dugove, zarađivao dodatno novac time što je tražene kriminalce i osobe koje su imale zabranu ulaska u zemlju redovno ilegalno puštao u ili iz Austrije, kroz zvanični služebi ulaz.

Radi što veće zarade, on je iskoristio i pravila u viznom režimu, prema kojima građani Srbije bez boravišne dozvole ili vize mogu najduže da borave u Austriji tri meseca i da nakon toga moraju da napuste zemlju na 90 dana.

On je navodno srpskim državljanima, koji su bili spremni da plate, skraćivao boravak u Austriji, koristeći pečat s "manipulisanim datumom".

Osumnjičeni, koji navodno ima srpsko poreklo, a koji je, kako navodi list, priznao krivicu, nalazi se u istražnom pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: