"SPS neće glasati za kredit za GSP"

SPS uoči sednice Skupštine grada Beograda odbacio podršku za uzimanje kredita za nabavku autobusa za GSP. Sa dnevnog reda skinut plan regulacije dela Zemuna.

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.12.2012.

00:28

Default images

Predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić je rekao da će dnevni red današnje sednice Skupštine Beograda biti dopunjen predlogom o podršci grada kreditu za nabavku autobusa za GSP, ali da SPS, koja je deo vladajuće koalicije, to neće podržati.

"Imamo veliku rezervu prema zaduživanju jer nismo sigurni da li je GSP spreman da se u ovom trenutku nosi sa zaduženjem od oko 65 miliona evra", kazao je Antić.

On je ipak ukazao da tom neslaganju sa koalicionim partnerima, demokratama, ne pridaje posebno veliki značaj, kao i da se danas u Skupštini Beograda ništa spektakularno neće desiti.

U Skupštini Beograda većinu čine Demokratska stranka gradonačelnika Dragana Đilasa i SPS.

"Mi smo partneri i zajedno vodimo gradsku vlast, ali to ne znači da o svemu moramo da imamo isti stav. Da imamo isti stav mi bismo bili ista politička partija", rekao je Antić.

Skupština grada Beograda raspravljaće danas, između ostalog, o Predlogu odluke o uslovnom otpisu kamate, kao i o mirovanju poreskog duga po osnovu određenih izvornih javnih prihoda grada Beograda.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu plana detaljne regulacije dela područja Ade Huje (zona A) i gradskih opština Stari grad i Palilula, ali ne i o planu detaljne regulacije jednog broja ulica u Zemunu. Antić je taj plan povukao sa dnevnog reda zbog protesta nekoliko desetina građana ispred Skupštine grada Beograda.

Građani naime tvrde da se planom detaljne regulacije područja ismeđu kompleksa Pravno-birotehničke škole "Dimitrije Davidović" i ulica Petra Kočića, Trogirske i Tošin bunar predviđa da preko njihovih parcela prelaze saobraćajnice.

Oni su zatražili da se ta tačka skine sa dnevnog reda i da zajedno sa gradskim vlastima učestvuju u donošenju plana kako bi mogli da brane svoje interese.

"Urbanisti prave saobraćajnice gde ih nikad nije bilo, preko naših parcela", rekao je Tanjugu jedan od učesnika protesta Branislav Filipesku.

Antić je okupljenim građanima rekao da je trebalo da se jave i dođu da razgovaraju onda kad su videli da imaju problem.

"Skinuću sa dnevnog reda tu tačku dok ne vidim o čemu se radi a posle praznika ćemo naći najbolje rešenje", rekao je Antić.

Okupljeni građani, koji su se razišli nakon dogovora sa Antićem, nosili su transparente na kojima je pisalo "Što je oteto to je prokleto", "Dosta pljačke', "Idemo u Strazbur","Antiću spreči otimanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: