"Platforma nije prepreka dijalogu"

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da platforma o Kosovu nije prepreka nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Utorak, 25.12.2012.

23:22

Default images

"Isključivo od rezultata dijaloga zavisi sledeći korak u evrointegracijama, a to je dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora", kazala je Grubješić za list Danas.

Prema njenim rečima, EU je glavni spoljnotrgovinski partner Srbije i u uslovima ekonomske krize.

"Evropska unija nije i ne može biti bankomat ili socijalna karta, većina problema sa kojima se suočavamo je originalno naša, domaća, a ne evropska", kazala je Grubješić.

Upitana koliko je urađeno u 2012. godini u oblasti evrointegracija, Grubješić je kazala da je od dobijanja kandidature do formiranja nove vlade urađeno malo toga, jer je pažnja bila usmerena na predizbornu kampanju i izbore.

"Koalicija stranaka koje su ušle u novu vladu stavila je ubrzanje evropskih integracija kao jedan od prioriteta i u skladu s tim i na unutrašnjem i na međunarodnom planu uspela je da mnoge stvari pomeri sa mrtve tačke", navela je Grubješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: