Đilas: Izbori za mene završeni

Ako neko smatra da vlast u Beogradu treba da se menja, neka to i pokuša, izjavio gradonačelnik Dragan Đilas i dodao da su za njega izbori završeni 6. maja.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2012.

19:26

Default images

"Svoju funkciju doživljam kao posao, a posao je biti gradonačelnik Beograda. Dok postoji većina u parlamentu, mi radimo posao, a ako neko smatra da treba nešto da se menja, on to može da uradi. Moje je sad samo da radim i pokušam da Beograđanima bude što bolje", kazao je Đilas gostujući na RTS-u.

Prema njegovim rečima, posao opozicije je da kritikuje i izrazio nadu da će davati konstruktivne predloge koji mogu da se sprovedu u delo "da nam svima bude bolje". On je dodao da svakodnevno razgovara sa svojim koalicionim partnerima.

"Radili smo dobre stvari prethodne četiri godine i trudićemo se da budemo bolji koliko god je to moguće", istakao je Đilas.

On se osvrnuo i na sutrašnju sednicu Skupštine grada Beograda, na kojoj će jedna od tačaka biti budžet za narednu godinu, i istakao da će, iako će biti smanjen za pet odsto, doneti i neke pozitivne stvari.

Zbog smanjenog budžeta trpeće, kako je rekao, svi građani.

"Postoje zakoni koji su doneti na republičkom nivou, a koji su smanjili prihode gradu Beogradu. S jedne strane su malo rasteretili građane i privredu, ali se to opet sve vrati, pošto ne možete da funkcionišete bez ozbiljnog budžeta", rekao je gradonačelnik. Međutim, kako je dodao, grad će pomoći najstarijim sugrađanima tako što će pomoć dobijati svi koji imaju prihode do 20.000 dinara, a ne samo oni s prihodima do 17.900, kako je bilo sada.

"Budžet će doneti još jednu pozitivnu stvar, a to je da će sledeće godine grad finansirati sto pokušaja vantelesne oplodnje za one parove koji su kroz taj program već uspeli da dobiju prvo dete", najavio je Đilas.

Na pitanje šta se promenilo od njegovog izvinjenja građanima od ponedeljka zbog situacije nastale na gradskim ulicama zbog snežnih padavina, Đilas je ocenio da je sada situacija što se tiče gradskog prevoza znatno bolja.

"Beograđani su tog prvog dana čekali duže prevoz i smatrao sam da je normalno i ljudski da se bar izvinim ako ne mogu da popravim situaciju. Treba da budemo svesni da kada sneg napada pola metra u tri dana nemoguće je da život nastavi da teče najnormalnije", kazao je Đilas.

On je podsetio da je prvog snežnog dana na ulicama bilo 184 vozila manje nego obično, a da je već sledećeg dana situacija bila drugačija i da su manjkala samo 44 autobusa na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: