"Presuda - najveći skandal Haga"

Šef poslaničke grupe DS Dragoljub Mićunović izjavio je da je oslobađajuća presuda bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju najveći skandal Haškog tribunala.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

23:46

Default images

"Oslobađajuća presuda Haškog tribunala Haradinaju je jedan od najvećih skandala u Haškom tribunalu i to od početka. Bilo je prvo jedno suđenje i videli su da su isputili čnjenicu da mnogi sveodci nisu pozvani koji su bili relevantni, a posle toga desila se serija ubistava svedoka", kazao je svoj stav Mićunović.

On je upitao kako je moguće da Haški tribunal ne obezbedi zaštićene svedoke, naglašavajući da to nije smelo da se dozovli međunaordnom sudu.

"I to je najveći skandal, bilo je mnogo elemenata za optužujuću presudu, još je svojevremeno Karla del Ponte njemu (Haradinaju) govorila u lice da je veliki zločinac i da su mu ruke krvave i kada je trebalo da sve to dokažu sa svedocima, ti svedoci su nestali", rekao je Mićunović novinarima u parlamentu.

Šef poslanika DS je dodao da je Haški tribunal, ako već stavlja tačku na svoj rad, to učinio na najgori mogući način.

"Ovo ide pre svega na dušu Tužilaštvu, ali i celog Tribunala i njegove službe koje nisu obezbedile da svedoci prežive to suđenje", poručio je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: