SA:Novi dokazi o zločinu nad Srbima

U grobnici u sarajevskom naselju Alipašino polje otkriveni su novi dokazi o likvidaciji Srba na početku rata u Sarajevu, pišu "Novosti".

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

22:47

Default images

U ovom sarajevskom naseljju su pre nekoliko dana pronađene ljudske kosti, a u petak su nastavljena iskopavanja, koja su otkrila nove dokaze o nemilosrdnoj likvidaciji Srba na početku rata u ovom gradu - sada su nađeni kičmeni stub, rebra i butna kost.

To je „Novostima“ potvrdio predsednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.

"Pronađeni posmrtni ostaci upućeni su na forenzička istraživanja i DNK analizu," kazao je Mandić.

U Udruženju pretpostavljaju da je reč o posmrtnim ostacima Slobodana Samardžića, Stane Šehovac, Radomira Gojkovića ili drugih ubijenih Srba početkom rata na ovoj lokaciji. "Njihova tela poslednji put su viđena na ovoj lokaciji, pa sve ukazuje na to da je reč o masovnoj grobnici," tvrdi Mandić.

Porodice ubijenih Srba iz Sarajeva poručuju da se neće smiriti sve dok ne pronađu svoje najmilije i dostojno ih sahrane, a zločinci, pripadnici sarajevskih eskadrona smrti, ne budu dovedeni pred lice pravde.

Udruženje, zajedno sa predstavnicima Instituta za nestale BiH, traga za oko 40 srpskih žrtava koje su stradale na lokaciji današnjeg Bulevara Meše Selimovića. Među njima su i Čedo Krajišnik sa Mojmila, Božo Mandić iz Nedžarića, Anđelko Kulina... Pronalazak posmrtnih ostataka na Alipašinom polju potvrđuje da postoji niz pojedinačnih i masovnih grobnica u Sarajevu, što su federalne vlasti godinama skrivale.

Iskopavanja na ovoj lokaciji biće nastavljena u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: