Izrael gađao Gazu, ima mrtvih

Jedna osoba je ubijena, a još jedna ranjena u večerašnjem vazdušnom napadu izraelske vojske na Gazu, rekao je jedan palestinski zdravstveni zvaničnik.

Izvor: B92

Subota, 13.10.2012.

23:22

Default images

Izraelska vojska saopštila je da je njena avijacija gađala ekstremiste iz jedne grupe povezane s Al Kaidom, dan pošto je raketa ispaljena iz Gaze pala na jednu kuću u Izraelu.

U saopštenju vojske se navodi da su na meti bombardovanja bili "teroristički operativci" iz grupe koja se zalaže za globalni "sveti rat", džihad.

Hamas, koji upravlja pojasom Gaze, naveo je da je u vazdušnom napadu pogođeno jedno bezbednosno postrojenje, ali da niko nije povređen.
Maskirani ratnici za džihad (Foto: Beta/AP)
Raketa iz Gaze pala je juče na jednu izraelsku kuću, a u tom napadu niko nije povređen.

Izrael i Hamas uglavnom se pridržavaju nepisanog primirja, posle kratkog rata pre skoro četiri godine. Uprkos tome, povremeni napadi se nastavljaju.

Prema rečima izraelske vojske, ekstremisti iz Gaze ispalili su ovog meseca više od 40 raketa na izraelske gradove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: