Poternica za Keljmendijem nepotpuna

Ministar kosovske policije Bajram Redžepi kaže da je medjunarodna poternica za Naserom Keljmendijem nepotpuna, tako da ne bi mogao da bude uhapšen.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

21:38

Default images

Redžepi ne isključuje mogućnost da se Naser Keljmendi, koji se smatra najuticajnijim narko-bosom u regionu, nalazi na Kosovu, istakavši da i ako bi bio uhapšen, policija ne bi mogla da ga zadrži duže od 48 sati.

"Možda je (Keljmendi) i na Kosovu, ja to ne znam, ali i ako bi bio uhapšen morali bismo da ga pustimo nakon 48 sati", precizirao je Redžepi.
Prema njegovim rečima, poternica za Keljmendijem je nepotpuna jer nedostaje na čiji je zahtev raspisana, odnosno za koja krivična dela se on sumnjiči. "Iako nemamo najbolje odnose sa BiH, jer oni nisu Kosovo priznali kao nezavisnu državu, mi bismo postupili po poternici Interpola i s tim u vezi smo imali sastanak sa predstavnicima Euleksa. Ali, poternica je manjkava", kazao je Redžepi. On je rekao da iako BiH nije priznala "kosovsku nezavisnost" policije "dveju zemalja" nesmetano funkcionišu. Redžepi je odbacio kao spekulacije mogućnost da je Keljmendi sinoć uhapšen u Peći, priveden u Prištinu, pa pušten, kao i da je potom prebegao u Tursku. Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je ranije da se navodi prištinskog dnevnika "Koha ditore" o hapšenju Keljmendija sinoć u Peći proveravaju i da će nakon toga javnost biti obaveštena. Keljmendi je bio jedna od meta najopsežnije policijske akcije "Lutka" u BiH u postdejtonskom periodu koja je izvedena prošle sedmice kada je više desetina osoba uhapšeno, a za njih 18 odredjen pritvor do mesec dana. Sud BiH naložio je izdavanje medjunarodne poternice za više osoba koje se sumnjiče za teška krivična dela ubistva, ubistva u pokušaju i šverc narkoticima medju kojim je, kako su ranije preneli bosanski mediji, i Keljmendi. Kejmendi je neposredno uoči početka akcije hapšenja "Lutka" prebegao u Crnu Goru, a crnogorska policija saopštila je da je on iz Crne Gore prebegao na Kosovo i da se nalazi u svojoj rodnoj kući u Peći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: