URS: Čanak namerno stvara tenzije

Slobodan Maraš iz URS-a optužio je Nenada Čanka da najavama kako će internacionalizovati pitanje Vojvodine samo stvara tenzije, a ne nudi nikakva rešenja.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 16.08.2012.

15:25

Default images

"Čanak nudi scenario koji je mnogo puta viđen u proteklih dvadeset godina, da se zbog dnevnopolitičkih potreba internacionalizuje neko pitanje i stvaraju tenzije", navodi Maraš u saopštenju URS-a. Kako je naveo, niko ne pita Nenada Čanka što tek sada, šest godina posle donošenja Ustava, potpuno besmisleno traži internacionalizaciju vojvođanskog pitanja.

"Niko mu ne postavlja pitanje: šta zapravo predlaže, kakav oblik autonomije Vojvodina zaslužuje, da li treba regionalizovati Srbiju itd", rekao je Maraš.

Prema njegovim rečima, Čanak je kao predsednik vladinog Nacionalnog saveta za decentralizaciju trebalo mnogo ranije da pokrene taj proces, a umesto toga sve vreme se čuju njegove izjave tipa "ne može, ne damo, dosta je bilo", a da nije jasno šta u stvari predlaže.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je nedavno da će odluka Ustavnog suda Srbije o uskraćivanju dela nadležnosti Vojvodini izazvati tenzije i "vruću jesen u Vojvodini".

Čanak je upozorio na to da je Srbija time ušla u "igru na oštrici noža" iz koje se može izaći samo hitnim ustavnim promenama koje bi uvažile realnost, odnosno "punu spoznaju složenosti Srbije kao države" i omogućile decentralizaciju vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: