Podignuta optužnica protiv Holmsa

Tužilaštvo u Koloradu je podiglo optužnicu potiv Džejmsa Holmsa (24), zbog ubistva 12 I ranjavanja 58 ljudi u bioskopu u gradiću Aurora kod Denvera.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

19:13

Default images

Holms se za ubistva tereti po 24 tačke optužnice, kao i po još 116 tačaka za pokušaj ubistva.

Takođe, optužen je i za posedovanje eksploziva, a pravni eksperti procenjuju da će se na sudjenju glavna rasprava voditi o njegovoj mentalnoj uračunljivosti.

Holms je navodno, prema rečima zatvorskih čuvara, rekao da se ničega ne seća u vezi sa napadom i da ima amneziju.

On se od trenutka hapšenja nalazi izolovan od ostalih zatvorenika, zbog opasnosti da bude ubijen. Na prvom pojavljivanju u sudu, prošle nedelje, Holms je delovao dezorijentisano, povremeno zatvarajući oči i gledajući u prazno.

Ovaj bivši student medicine Univerziteta u Koloradu tereti se da je u bioskopu u gradiću Aurora na projekciji filma Betmen, ubio najmanje 12, a ranio više od 50 osoba. Motiv napada za sada nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: