Zastoj u obnovi kuća za povratnike

Srbi povratnici u selo Drenovac kazali su ministru Redžepiju da još nije obnovljena jedna zapaljena povratnička kuća, niti je počela izgradnja planirane četiri.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

22:58

Default images

Predsednik opštine Klina Sokolj Bašota, koji je sa ministrom policije Kosova Bajramom Redžepijem danas posetio Srbe povratnike u selu Drenovac, kazao je za Betu da je opština već renovirala jednu zapaljenu kuću a da drugu, Milovana Radosavljevića, koja je zapaljena u maju, po dogovoru treba da renovira kosovsko ministarstvo za povratak i zajednice.

Povratnici su, takođe, kazali da je prema projektu Ministarstva za povratak i zajednice Kosova, Vlade Kosova i donatora, ove godine
predviđena gradnja 12 kuća za Srbe povratnike i tri kuće sa socijalno ugrozene Albance. Dodali su i da su Srbi potpisali ugovore o obnovi.

Predstavnik povratnika Nenad Stašić rekao je za Betu da je samo osam kuća za Srbe povratnike u procesu gradnje kao i tri za Albance, dok izgradnja četiri kuće za Srbe povratnike uopšte nije započeta.

Stašić je rekao da ga te četiri povratničke porodice svakodnevno pitaju kada će početi obnova nihovih kuća, a da je od izvođača radova saznao da nema novca i da se čeka rebalans budžeta Kosova.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Radojica Tomić rekao je danas za Betu da je obezbedio novac za gradnju svih kuća, ali da se za sporne četiri kuće trenutno radi stručna procena da li će one biti rekonstruisane, ili će se graditi nove tipske kuće.

Tomić je naveo da očekuje da će ovih dana početi obnova tih kuća, kao i rekonstrukcija zapaljene kuće Milovana Radosavljevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: