Lečenje Timošenkove u Ukrajini

Nemački lekari, koji su u Ukrajini pregledali pritvorenu bivšu premijerku Juliju Timošenko, kažu da je ona pristala da obolelu kičmu leči u lokalnoj bolnici.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

18:21

Default images

Doktor Karl Maks Ajnhopl rekao je da će lečenje od diskus hernije, koju ima Julija Timošenko, početi u utorak. Ona je do sada odbijala lečenje u Ukrajini, navodeći da nema poverenja u ukrajinski medicinski sistem.

Julija Timošenko (51) štrajkuje glađu, u znak protesta zbog, kako navodi, maltretiranja u zatvoru, gde izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bila premijerka.

Ona je osuđena zbog potpisivanja štetnog gasnog ugovora sa Rusijom, a u međuvremenu je protiv nje pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka zbog utaje poreza i finansijskih malverzacija.

Bivša premijerka poriče optužbe, za koje kaže da su deo kampanje predsednika Viktora Janukoviča, njenog dugogodišnjeg protivnika koji ju je sa malom razlikom pobedio na predsedničkim izborima 2010.

Janukovič tvrdi da nema veze sa njenim slučajem i da je istraga protiv nje pokrenuta u okviru borbe protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: