Kosorova: Slavićemo Oluju još jače

Jadranka Kosor poručila u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije Oluja.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

16:17

Default images

Ona je u Šibeniku rekla da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.

"Ne samo da ćemo slaviti te dane, već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana", rekla je hrvatska premijerka.

Jadranka Kosor je ponovo najavila donošenje zakona kojim bi se proglasili ništavnim svi pravni akti bivše JNA, njenih pravosudnih tela i bivše
države koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući poslednje optužnice iz Srbije kojima se za ratne zločine i genocid terete, između ostalih, četvorica ratnih funkcionera Hrvatske, Kosorova je rekla da "tako nešto više neće dopuštati".

"Hrvatskoj je rat bio nametnut zajedno sa svom njegovom žestokom i krvavom agresijom, ali Hrvatska je pobedila, a hrvatski branitelji su
pripadnici pobedničke vojske", istakla je Kosorova.

Ona je ocenila da oni koji su pokrenuli agresiju i tu bitku izgubili, posle 20 godina žele pobedu optužnicama, što Hrvatska neće dopustiti.

Veće za ratne zločine beogradskog suda poslalao je nedavno Hrvatskoj optužnicu kojom se oko 40 osoba tereti za krivična dela ratnog zločina i genocida nad srpskim stanovništvom na području Vukovara 1991. Među optuženima su i ratni funkcioneri Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep. Povodom nove optužnice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za primanje 10 miliona evra mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL
prepustio upravljačka prava u hrvatskoj kompaniji INA, Kosorova je rekla da će vlada pokrenuti postupak donošenja izmena zakona prema
kojem niko osim Hrvatske ne može imati više od 49 odsto akcija Ine.

"To je izmena koju treba učiniti, jer postoji opravdana sumnja da je neko u tom poslu primio mito", objasnila je Jadranka Kosor.

U Hrvatskoj se zahuktava predizborna kampanja pred prestojeće parlamentarne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: