Holandija ne prima u šengensku zonu

Holandija se i dalje protivi ulasku Rumunije i Bugarske u šengensku zonu, izjavila je portparolka holandskog ministra za imigraciju.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

21:02

Default images

"Vlada je donela odluku da Holandija nastavi da se suprotstavlja ulasku Rumunije i Bugarske" (u šengensku zonu) rekla je Elena de Boer.

Ona je naglasila da holandska vlada ne podržava ni delimični ulazak Rumanije u Bugarske u šengensku zonu.

"Mi ćemo na sledećem sastanku (ministara unutrašnjih poslova zemalja EU) glasati protiv", rekla je De Boerova.

Sastanak ministara zemalja EU treba da se u Briselu održi sledećeg četvrtka.

Rumunija i Bugarska žele da u šengensku zonu uđu pre kraja ove godine, što će biti moguće ukoliko u Briselu za to pozitivno glasa svih 26 zemalja članica EU.

Francuska, Nemačka i Holandija su se pre nekoiko meseci suprotstavile ulasku Rumunije i Bugarske u šengensku zonu i od tih zemalja zatražile pojačanu borbu protiv korupcije.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean je u junu govorio o mogućnosti ulaska u šengensku zonu iz dva puta, što bi podrazumevalo otvaranje prvo vazdušnih, a posle toga i kopnenih granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: