SNS: Vlast kalkulisala sa hapšenjem

Srpska napredna stranka je saopštila da vlast hapšenje Gorana Hadžića koristi za sticanje političkih poena.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

13:30

Default images

SNS kaže da to potvrđuje činjenica da su mediji i srpska javnost danima znali da je on uhapšen, ali se čekao pogodan trenutak za objavljivanje.

Prema rečima naprednjaka, hapšenjem Hadžića Srbija je ispunila međunarodnu obavezu, ali je "vlast, još jednom, to pretvorila u politički teatar".

"Dokaz za to je i činjenica da su brojne dnevne novine i celokupna srpska javnost, već danima bile upoznate sa tim da je Hadžić uhapšen, a da aktuelna vlast bira samo pogodan trenutak da to objavi", navedeno je u saopštenju SNS.

Naprednjaci su od vlasti zatražili da, posle hapšenja svih Srba optuženih za ratne zločine, krene u "pravni progon" onih koji su počinili najteže zločine protiv srpskog naroda u akcijama "Oluja“ i "Bljesak“, u Sarajevu, Tuzli, Bratuncu i širom Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Boris Tadić saopštio je danas u Beogradu na vanrednoj konferenciji za novinare da je rano jutros na Fruškoj gori uhapšen poslednji haški begunac.

Tribunal u Hagu je Hadžića optužio 2004. godine za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: