Ceca danas ipak nije došla pred sud

Iako je Svetlana Ražnatović danas trebalo da prvi put napusti kućni zatvor i dođe u sud zbog optužbi za nasilničko ponašanje, ona se nije pojavila u sudu.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2011.

02:09

Default images

Sudija Danijela Koš je rekla da folk pevačica i njen zet Predrag Ocokoljić, sa kojim je optužena za nasilničko ponašanje, nisu uredno pozvani da dođu na suđenje.

Još nema objašnjenja kako je moguće da Prvi osnovni sud u Beogradu Svetlani Ražnatović nije dostavio poziv za suđenje ako se zna da od 23. juna ona nije nijednom napustila kuću u Ljutice Bogdana.

Prema saznanjima B92, ona do sada nije uputila nijedan zahtev za napuštanje kuće.

Portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić rekla je za B92 da su Svetlani Ražantović pozivi za ovo suđenje upućivani nekoliko puta i poštom i preko sudskog kurira. Prema njenim rečima, poziv je jednom neko primio, ali se ne zna ko je to bio, jer potpis nije bio čitak.

Ona nije mogla za B92 da objasni kako je moguće da neko ko je u kućnom zatvoru ne otvori vrata sudskom kuriru i ne primi sudski poziv, ali takođe nije mogla ni da nam kaže da li je poziv upućen pre ili nakon što je folk pevačica počela da služi kaznu kućnog zatvora.

Početak suđenja za nasilničko ponašanje Svetlani Ražantović i Predragu Ocokoljiću odložen je za 24. novembar.

Odlaganje su tražili i advokati odbrane Goran Petronijević i Mladen Magdelinić, koji su dopisom od suda zatražili odlaganje suđenja, navodeći da su na godišnjem odmoru.

Na današnje suđenje došao je oštećeni u tom postupku direktor kluba "Mladi proleter" Aleksandar Olarević, kao i još šest svedoka.
Kuæa u Ljutice Bogdana (Beta, Arhiva)
Svetlana Ražantović je danas prvi put trebalo da prošeta svoju elektronsku narukvicu koju nosi oko noge, kao kontrolni mehanizam izdržavanja kazne kućnog zatvora.

Da je dobila dozvolu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, trebalo je da izađe iz kuće, kako bi se odazvala na poziv suda, zbog optužbi za nasilničko ponašanje.

Folk pevačica se u novom procesu tereti da se zajedno sa svojim zetom Predragom Ocokoljićem pre četiri godine sukobila s Aleksandrom Olarevićem, direktorom FK Mladi proleter, zbog vlasništva nad klubom, tvrdeći da je taj klub vlasništvo FK Obilić.

U optužnici piše da je Ražnatovićeva vređala, psovala i pretila Olareviću, a da ga je Ocokoljić udario pesnicom u lice.

Olarević je protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića podneo krivičnu prijavu zbog napada. Međutim, nedavno ju je povukao, i to nakon što je Ražnatovićeva osuđena na kućni zatvor, a Tužilaštvo najavilo da će njoj i njenom zetu suditi i za nasilje.

Kako jeOlarević tada rekao, on ne želi da se preko njegovih leđa bilo ko obračunava s poznatom pevačicom, nakon što godinama niko nije reagovao na njegovu prijavu.

Ipak, iz tužilaštva je stigao stav da će Ražnatovićevu i Ocokoljića goniti po službenoj dužnosti.

Svetlani Ražnatović i njenom zetu sada preti kazna do pet godina zatvora.

Inače, pevačica i njena sestra Lidija Ocokoljić su u kućnom pritvoru od 23. juna, nakon što su priznale da su ukrale novac od transfera fudbalera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: