Mladić nema novca za odbranu

Haški optuženik Ratko Mladić podneo je Haškom tribunalu dokument u kom navodi da nema novca da sam finansira svoju odbranu.

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2011.

12:28

Default images

Na pres brifingu u Tribunalu je saopšteno da je bivši ratni komandant vojske bosanskih Srba 22. juna uputio sudu i drugi podnesak u kom je dao imena sedam advokata među kojima vidi svoje potencijalne branioce.

U sudu u Hagu ne žele da navode imena s Mladićevog spiska, ali potvrđuju da je Mladić u tom pismu naveo da bi najviše voleo da ga zastupaju njegov dosadašnji advokat Miloš Šaljić i Aleksandar Mezjajev.

Podsetimo, Mladić je u ponedeljak 3. jula trebalo da se, drugi put, izjasni o optužnici za genocid i zločine protiv čovečnosti u BiH od 1992. do 1995, za šta ga tereti Tribunal u Hagu, u 11 tačaka, ali je to ročište nakratko prekinuto, nakon što je predsedavajući sudija izbacio optuženog iz sudnice.

Naime, Mladić je konstantno prekidao sudiju Alfonsa Orija, odbijajući da se izjasni o krivici bez njegovih advokata, ponavljajući da želi da ga zastupaju Miloš Šaljić i Aleksandar Mezjajev.

Predstavnik Sekretarijata suda Martin Petrov izjavio da su u toku konsultacije Mladića i advokata sa liste koje je on podneo sudu i da veruje da će do sledeće nedelje biti nađena rešenja za Mladićevu odbranu.

U Sekretarijatu takođe napominju da su neki od advokata koje je Mladić naveo u pismu već na spisku haških branilaca, odnosno već su nastupali pred Tribunalom.

Obraćajući se medijima, savetnik glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, Frederik Svinen, izjavio je da tužilaštvo "verovatno neće predlagati da se Mladiću sudi zajedno sa Radovanom Karadžićem", kako se ranije spekulisalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: